Regio Zwolle

1. Zwolle heeft de beste binnenstad van Nederland, na Amsterdam.

Cristian Prins Benjamins

81 binnensteden zijn onderzocht op winkelmogelijkheden, vrijetijds- en cultuurvoorzieningen, bereikbaarheid en de omgeving. Wij zijn natuurlijk al jaren fan van onze eigen binnenstad en weekblad Elsevier bevestigt dit in haar onderzoek dat is uitgevoerd door bureau Louter. Het hele artikel lees je hier in De Stentor.

2. Volop kansen

Regio Zwolle is, met 20 gemeenten, een van de sterkste economische groeiregio’s van Nederland met een krachtig midden- en klein bedrijf. Recent onderzoek toont aan dat 1 op de 3 werkgevers geen geschikte arbeidskrachten kan vinden waardoor hun bedrijfsgroei belemmerd wordt. Voor kandidaten zoals jij de ultieme kans voor een mooie carrière in deze regio. Wil je weten wat de regio hierin gaat ondernemen? Klik hier voor het hele rapport

3. Regio Zwolle omvat een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, De Weerribben.

Uitgestrekte meren, prachtige rietgedekte boerderijtjes, stroken land, de mooiste dieren en smalle slootjes. Dé ultieme plek om te genieten van de natuur! Of je nou van wandelen, fietsen, varen of kanoën houdt, het kan allemaal.

4. Hogeschool Windesheim is de beste plek om een Master te volgen.

Hogeschool Windesheim stijgt in de Keuzegids Masters 2018 van de vierde naar de eerste plaats in de categorie grote aanbieders in het hbo. De Keuzegids Masters is een onafhankelijke gids die alle erkende masteropleidingen in Nederland beschrijft en beoordeelt. Heb je een bachelor diploma op zak en ben je van plan door te studeren? Dan is Zwolle the place to be!

5. Steenwijk heeft de Vestingfeesten, Meppel de Donderdag Meppeldagen en Zwolle de Blauwvinger dagen.

De hele zomer is er in deze steden meer dan genoeg te doen. Op de woensdagen in Zwolle en Steenwijk en zoals de naam al doet vermoeden in Meppel op donderdag. Duizenden mensen op de been, de terrassen vol, muziekje op de achtergrond en een heerlijk drankje in de hand. Wat wil een mens nog meer?

6. Door Giethoorn in het wereldberoemde spel Monopoly, kent de hele wereld onze regio.

Tussen steden als Madrid, Taipei, Lima en Hongkong staat het pitoreske dorpje Giethoorn. Naast Amsterdam is er geen enkele plek in Nederland die dat kan zeggen. Giethoorn, de trots van deze regio, waar je je uren kunt vermaken met rondvaarten, fluisterboten, rietgedekte daken, internationaal publiek en leuke terrasjes. Zoals het vaak gaat met lokale bezienswaardigheden slaan we ze vaak over, maar wanneer je in regio Zwolle woont mag je Giethoorn niet overslaan!

7. Zwolle ligt erg centraal.

Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Arnhem, Utrecht, Nijmegen en Den Bosch zijn allemaal binnen 1.15 uur te bereiken met de auto. Wonen in Zwolle en ergens anders werken is dus geen enkel probleem. In een van de eerder genoemde steden wonen en werken in Zwolle natuurlijk ook niet! Liever met de trein? Geen probleem, Zwolle ligt er centraal en alle windhoeken zijn ontzettend makkelijk te bereiken. In het noorden de rust van Drenthe, Groningen en Friesland, in het oosten de Achterhoek en Twente, in het zuiden de Veluwe en Betuwe en in het westen bijvoorbeeld Schiphol, dat zonder overstap te bereiken is met de trein.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Feedback