speeddaten

Het belang van speeddaten, door Karsten Bos

Cristian Prins Benjamins

Speeddaten vanuit het UWV is voor mij een uitstekend middel om in een korte tijd veel potentiële kandidaten te spreken. Iedereen uit de regio IJsselvecht die recent een WW uitkering heeft aangevraagd bij het UWV krijgt een uitnodiging voor een speeddate. Het bereik is dan ook zeer groot. Op een speeddate voor MBO’ers komen zo’n 300 mensen en een speeddate voor HBO’ers trekt ongeveer 150 mensen aan. Door middel van een kort gesprek, kom ik erachter of we iets voor elkaar kunnen betekenen. De speeddate wordt in de regio IJsselvecht elke drie weken georganiseerd.

Maar waarom zou je? In de huidige economie staan werkzoekenden voor je in de rij.
Ze komen naar je toe, daar hoef je als recruiter niets voor te doen.

Het is een houding van con-collega’s die ik weleens tegenkom en die mij zeer stoort. Het is juist in deze tijd dat mensen vertrouwen zoeken en ik ben van mening dat je ze dat moet geven. Nu heb je tijdens een speeddate geen tijd voor een lang gesprek, maar het geeft mij wel de kans om een goede indruk achter te laten bij de kandidaat. Vergeet niet dat de rollen ook weer zullen omdraaien in de toekomst en dat recruitment bureaus dan maar al te graag inschrijvingen ontvangen. Ik werk graag aan een lange termijn relatie, bij klanten maar ook bij kandidaten.

Het totaalplaatje

De belangrijkste reden voor mij om aan speeddates deel te nemen is om de persoon achter de CV te ontmoeten. Op deze manier krijg ik een totaalbeeld van een potentiële kandidaat. Dit beeld kan je onmogelijk vormen door enkel en alleen op het CV af te gaan. Door de indruk die iemand bij mij achterlaat, kan ik diegene gemakkelijker matchen met een werkgever.

Werkgroep UWV

Het speeddaten is de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Toen het speeddaten net zijn intrede deed werden er voornamelijk algemene speeddates georganiseerd. Sinds mijn intrede in de werkgroep van het UWV IJsselland, heb ik met mijn groepsleden er voor gezorgd dat er nu speeddates zijn voor verschillende niveaus en bijpassende functies. Zo worden vraag en aanbod nog beter op elkaar afgestemd. Het resultaat hiervan is dat speeddates efficiënter worden en de kans op plaatsing groter wordt. Een doel waar ik graag aan meewerk.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Feedback