Uitzenden

Uitzenden biedt een ondernemer flexibiliteit in drukke of minder drukke tijden. Een uitzendperiode kan gebruikt worden om de proeftijd te verlengen en te kijken of de werknemer goed bevalt en in aanmerking komt voor een vast contract. Daarnaast is het bij Hanzeland Personeelsdiensten mogelijk om een werknemer tot 5,5 jaar lang tijdelijke contracten aan te bieden.

Werving en selectie

Met de juiste functieomschrijving en door middel van gerichte arbeidsmarktcommunicatie, gaan wij op zoek naar een aantal geschikte kandidaten om voor te dragen voor een vaste aanstelling bij onze klant.

Payrolling

Met payrolling kunnen wij ondernemers veel regelwerk uit handen nemen. Wij verzorgen de administratie rondom arbeidscontracten, werkgeverslasten, werkgeversrisico’s en natuurlijk het salaris van de medewerker. Via ons kan een medewerker tot 5,5 jaar tijdelijk in dienst blijven.

Detachering

Wanneer een bedrijf tijdelijk extra personeel nodig heeft om bijvoorbeeld een project af te ronden, detacheert Hanzeland Personeelsdiensten het gewenste aantal werknemers van het type ‘niet lullen, maar poetsen’.

P&O-advies

Hanzeland Personeelsdiensten is het verlengstuk van de HR-afdeling van onze klant. Wanneer een bedrijf niet groot genoeg is om er een personeelsafdeling op na te houden, kunnen wij zelfs helemaal in deze leemte voorzien. Hanzeland Personeelsdiensten ondersteunt de ondernemer bij alles wat te maken heeft met de inzet en het goed doen functioneren van personeel. Ook denken wij graag met onze klant mee over een goede strategie voor bijvoorbeeld de groei van het bedrijf en daarmee het personeelsbestand.

Het werk wacht niet, dus vanzelfsprekend begrijpen we dat er vaak haast geboden is, maar hoe meer tijd wij hebben voor zoeken naar kandidaten, hoe beter het resultaat.

Wij onderhouden goed relaties met onze klanten, simpelweg doordat we onze afspraken nakomen.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Feedback